"Niets weerhield mij ervan om een bal te pakken"

Hoe heb jij bewegen en sporten door de jaren heen ervaren? Deze vraag stellen wij ook aan onze players. Sjoerd is, sinds hij 0p 5 juli 2016 de eerste keer mee kwam met Pieter, niet meer weg te denken bij PlayActive en we zouden hem ook niet willen missen. Hieronder het verhaal van Sjoerd:

"Toen Sjoerd nog een klein druk Sjoerdje was"

Toen Sjoerd nog een klein druk Sjoerdje was.... woonde ik in Haarlemmerliede. Een klein dorpje vlakbij Haarlem. Het hele leven speelde zich buiten af, of het nou goed of slecht weer was.

Dit buitenspelen varieerde van slootje springen tot soldaatje spelen tot voetballen, maar in al die facetten komt er één centraal woord naar boven: Beweging!

"Blauwe plekken, blessures, geen tegenstander, niets weerhield mij ervan om een bal te pakken."

De sport die ik verreweg het meeste deed was voetbal. Zowel in de weilanden als op het schoolplein. Blauwe plekken, blessures, geen tegenstander, niets weerhield mij ervan om een bal te pakken en lekker te gaan voetballen. Later kwam hier (gedwongen) judo bij. Dit scheen goed te zijn voor mijn ontwikkeling, maar ik vond het vreselijk om te doen. Ondanks dat moest ik het 10 jaar volhouden. Na de judoperiode mocht ik dan eindelijk op écht voetbal, bij S.V. Spaarnwoude. Het eerste jaar was fantastisch. Met mijn snelheid kon ik op de vleugels lekker iedereen eruit rennen, en af en toe ook een wedstrijd beslissen met een doelpunt. Toen ik ‘promoveerde’ naar de selectie was de lol er gauw vanaf. De sfeer was niet leuk, alleen maar gezeur op elkaar, dan is mijn idee van lekker sporten snel weg en ben ik er ook mee gestopt.

"Behalve hardlopen….. daar vond ik geen bal aan."

Op school was het uiteraard gymmen. Dit was altijd leuk om te doen. Een stuk interessanter dan de ‘gewone’ lessen, en dit deed ik ook altijd met veel plezier. Behalve hardlopen….. daar vond ik geen bal aan. Het vervelende was dat ik daar wel goed in was, en daar op school ook bekers mee gewonnen heb. (winnaar 800 meter, diverse keren 4e bij de bosloop). Het advies om meer te doen met mijn hardlopen heb ik toen weggelachen, iets wat ik niet leuk vind, daar ga ik ook niet verder mee.

Toen ik begin 20 was, begon het voetballen toch weer te kriebelen, en werd er een start gemaakt met een vriendenteam met zaalvoetbal. Dit hebben we welgeteld één seizoen volgehouden. Last minute afzeggingen, bardiensten vergeten, dat soort zaken zijn niet bevorderlijk voor de teamgeest.

"Het liefste een graad of 30, zodat ik mij heerlijk in het zweet kan fietsen, en echt het gevoel heb dat ik leef."

Een andere sport die ik prachtig vind is wielrennen. Dit heb ik vanaf mijn tiende gedaan, en doe ik nog steeds. Een voorwaarde is dat het wel zonnig moet zijn, het liefste een graad of 30, zodat ik mij heerlijk in het zweet kan fietsen, en echt het gevoel heb dat ik leef. Een paar bergen erbij zijn wel gewenst, maar die zijn in Nederland ver te zoeken. Een fietsvakantie met een goede vriend in de Ardennen was dan ook een topervaring die in de toekomst zeker nog eens herhaald gaat worden. Ik kan mij nu al verheugen op de Stockeu, met 20% stijgingspercentages.

"Even helemaal mijn hoofd leegrennen."

Er is echter maar één sport die ik inmiddels een jaar of 8 doe, en ook consequent blijf volhouden. Ik kan er nog steeds niet bij, en vroeger vond ik het dus verschrikkelijk, maar het is…. Hardlopen!!! Muziekje op, Strava aan, en even helemaal mijn hoofd leegrennen. Ook nu nog vind ik het niet altijd leuk, maar vaak geeft het voldoening, en het is lekker makkelijk om te doen. Schoenen aan, deur uitlopen en gaan! In de toekomst wil ik toe werken naar een marathon, maar dan moet ik toch echt weer wat meer gaan trainen. Maar dat ik een halve marathon heb gerend, in een toptijd voor mijn doen, 1u45m, is toch wel een van mijn leukste prestaties.

"Super gezellige groep, leuke sporten, kortom één groot feest."

En toen…… was het 2016. Na herhaaldelijke verzoeken om mee te gaan naar PlayActive….. ben ik een keer mee gegaan!! En wow, wat was dat leuk. Super gezellige groep, leuke sporten, kortom één groot feest. Dit werkte meteen verslavend, en als het maar even kan ben ik er elke week bij. En nadat ik met mijn 2 zoons een keer naar PlayActive voor kids ben geweest…. Hoor ik regelmatig thuis ‘Papa, wanneer gaan we weer met Mandy sporten???’ Kortom, PlayActive, een groot succes, voor jong en oud!

Ik kan natuurlijk nog véél meer typen, maar als jullie niet zo snel lezen als ik praat, wordt het wel een héél lang verhaal. Dus laat ik nu maar stoppen. Tot snel bij PlayActive!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive