Sporten moet leuk en gezellig zijn!

Dat niet iedereen het hiermee eens is, weet ik. Toch zet ik deze stelling graag als titel neer. Ik heb sinds mijn jeugd veel verschillende sporten gedaan. Zoals de meesten, ben ik begonnen met schoolgym, waar apenkooien mijn favoriet was, maar ook trefbal, paaltjesvoetbal en volleybal vond ik leuk. Hockey was echter niet mijn favoriete sport. Dit spel vond ik eng, omdat de grootste groep meiden in mijn klas hier goed in was en we met een échte hockeybal speelde. De bal schoot alle kanten op. Ik ben nooit de beste geweest in gym en werd nooit als eerste gekozen, toch had ik er plezier in. Als ik nu terugkijk naar de sporten die ik heb gedaan, staat het woord plezier centraal.

Er is één uitzondering: de Sportschool

Sporten moet leuk en gezellig zijn en zo heb ik mijn sporten bijna altijd ervaren. Ik zeg ‘bijna’, omdat er één uitzondering is: de sportschool. Iedereen kent het wel: Die periode dat je niet sport, maar wel weet dat je moet sporten, bewegen is immers gezond. Ik koos voor de sportschool: geen verplichtingen en sporten wanneer ik wil. Op het begin was het nieuw en onbekend en had ik er plezier in. Echter, het nieuwe ging er al snel af en ik vond het saai worden. Ik sportte niet omdat ik het leuk en gezellig vond, maar omdat ik dit van mezelf verwachtte. Ik ging met minder plezier naar de sportschool en uiteindelijk was ik ook één van die mensen die de sportschool sponsorde met een abonnement dat ik niet gebruikte.

Mijn zoektocht naar een leuke sport

Daarna begon mijn zoektocht naar een een nieuwe sport. Ik wist was ik wilde: ik wil een leuke sport en het sporten moet gezellig zijn. Het liefst een teamsport, maar ik wil niet elke week dezelfde sport doen én ik wil geen verplichtingen hebben. Ik heb veel proeflessen gedaan. De meeste sporten vond ik leuk, maar niet om wekelijks te doen, ik wilde meer variatie. Ik wil basketballen, volleyballen en voetballen. Dit combineren met ouderwets apenkooien of ouderwets bunkertrefbal of paaltjesvoetbal spelen leek mij de ultieme combinatie.

Dé leukste en gezelligste sport van Nederland

Ouderwets gymmen met andere volwassenen, dit klinkt voor mij als dé leukste en gezelligste sport in Nederland, maar hoe vind je dit? Hier liep ik tegenaan en na lang zoeken kon ik het niet vinden. Het kan niet anders dan dat er andere volwassenen zijn die hetzelfde willen. Met deze gedachte en vol enthousiasme ben ik op 8 oktober 2015 PlayActive gestart om samen met iedereen die net zo enthousiast is als ik, weer ouderwets te gymmen!

Zelfs hockey vind ik leuk!

Nu doe ik weer aan sport, omdat ik het leuk en gezellig vind. Ik heb er zelfs een deel van mijn werk van kunnen maken. Plezier staat voorop. Ergens goed in zijn mag, maar hoeft niet. Ik had het zelf nooit gedacht, maar in deze sfeer vind ik zelfs hockey leuk!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive