"Bij PlayActive gaat het er om dat je plezier hebt in wat doet"

We kunnen zelf vertellen wat PlayActive is, maar de verhalen van de players zeggen meer. Vandaag hebben we Daphne een aantal vragen gesteld.

Wij hebben Daphne ontmoet op 7 januari 2016 tijdens haar eerste PlayActive avond en beter leren kennen tijdens alle avonturen die hierop hebben gevolgd. Daphne was mee naar SnowPlanet, Linnaeushof, PlayActive@the Beach en komt bijna wekelijks meedoen aan PlayActive voor volwassenen, ofwel: als Daphne kan, is zij erbij!

Daphne is 31 jaar en komt uit Beverwijk. Binnenkort verhuist zij naar Hoofddorp, waar ze samen met haar vriend Richard gaat samenwonen in hun nieuwbouwhuis, waar ze lang op hebben moeten wachten. We waren heel benieuwd naar de ervaringen van Daphne bij PlayActive en hebben haar een aantal vragen gesteld, waarop Daphne ons graag haar antwoorden gaf:

Wie ben jij? Kan jij jezelf kort beschrijven?

Mijn naam is Daphne en ik heb geregistreerd partnerschap met Richard. Ik werk met kinderen op een buitenschoolse opvang (bso) in Amstelveen. Daarnaast doe ik een opleiding Pedagogiek en ga ik heel graag naar PlayActive om te ontspannen en alle stress van werk en school van mij af te rennen. Ik ben tijdens PlayActive altijd heel fanatiek en zal tot het uiterste gaan! Vooral tijdens apenkooien en trefbal :)

Welke andere sporten doe jij of heb je gedaan?

Vroeger heb ik veel gesport. Ik deed aan schaatsen, waaronder ook 2 jaar wedstrijden. Ik heb 4 jaar op tennis gezeten, 1 jaar op tafeltennis en een paar lessen paardrijden gevolgd. In mijn tienerjaren heb ik gesoftbald bij Onze Gezellen in Haarlem.

Wat voor werk doe je? En wat vind je hier leuk aan?

Ik werk met kinderen van 4-12 jaar op een bso. Ik vind deze leeftijd zo ontzettend leuk omdat je heel veel met ze kan ondernemen. Zo gaan we in de vakanties vaak op uitstapjes en is een favoriet schaatsen en naar de bunkers in IJmuiden aan Zee. Ook proberen wij veel naar buiten te gaan en hou ik er van om ze veel zelf te laten ontdekken.

Hoe heb jij gym vroeger op school ervaren?

Ik vond het erg leuk! Volgens mij was ik 1 van de weinige meisjes die altijd zin had in gym en dan vooral in de piepjes test (coopertest). Ik rende dan vaak de meisjes er uit en vaak ook de meeste jongens.

Hoe ben je met PlayActive in aanraking gekomen?

Via via zag ik op Facebook een bericht dat iemand naar PlayActive ging en ik sprak met haar af om samen te gaan.

Wat was jouw verwachting van PlayActive vóór je de eerste keer mee deed?

Ik las dat we gingen apenkooien en ik was eigenlijk al om voordat ik er was. Dit leek mij zo leuk om dit weer eens te gaan doen. PlayActive omschreef zich al lekker bewegen, zonder verplichtingen. Dit leek mij een prima doel!

Hoe vaak doe je mee aan PlayActive?

Ik probeer toch wel elke week 1x te komen. Maar het ligt aan mij werk en school hoe druk ik het hem 's avonds.

Wat is de reden dat je deelneemt aan PlayActive?

Lekker bewegen en toch wat fitter te worden dan zonder PlayActive. Ook heb ik nieuwe mensen ontmoet waar we wel eens wat mee eten en drinken. Erg gezellig allemaal.

Welke activiteiten van PlayActive doe jij het liefst?

Trefbal en apenkooien.

Heeft PlayActive jou verrast?

Ja. De vrijheid die je hebt en het bewegen op je eigen niveau. Ook zijn de leeftijden erg gevarieerd wat het erg leuk maakt.

Om welke reden zou jij PlayActive aan een ander aanraden?

Op mijn werk heb ik vol enthousiasme vertelt van de dingen die ik op dinsdag of donderdag avonden doe. Er zijn collega's die graag eens mee willen, maar door een druk schema thuis gaat dat vaak niet. Toch probeer ik hen over te halen om eens mee te gaan, omdat je beweegt op een super leuke manier.

Wat maakt PlayActive anders dan andere sporten die je hebt gedaan/zou kunnen doen?

Elke week is weer anders, net als de groep die elke week anders is. Bij de meeste sporten gaat het er om dat je beter en sneller wordt, maar bij PlayActive gaat het er om dat je plezier hebt in wat doet.

Wat is PlayActive in jouw woorden?

Een super leuke groep waarbij mensen van verschillende leeftijd en achtergronden samen komen om een uur lang helemaal los te gaan.

Als jij de baas zou zijn van PlayActive, wat zou je dan toevoegen, veranderen, aanpassen?

Ik zou niet veel veranderen. Ik ben erg tevreden met hoe het gaat en er is altijd ruimte voor inbreng. Ook de jaarlijkse activiteiten, zoals PlayActive at the beach, paaseieren zoeken en Pietengym zijn erg leuke afwisselingen. Ik kijk er na afloop alweer naar uit.

Zijn er nog andere dingen die jij graag deelt met de lezers van dit blog?

Voor wie nog twijfelt om mee te doen aan PlayActive, kom gewoon langs en ervaar zelf de gezelligheid tijdens een avond!

Wij wensen Daphne en Richard heel veel plezier in hun nieuwe huis in Hoofddorp en kijken uit naar alle nieuwe speelse avonturen die we samen gaan beleven!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive