Test#3: Sneeuwpret bij SnowPlanet

Bij PlayActive testen wij samen met onze Players speelplekken op Speel-Vriendelijkheid-voor-Volwassenen. Dit keer hebben wij de kou opgezocht in Snowplanet, de indoor sneeuwhal in Velsen Zuid.

Buiten is het 25 graden, binnen is het -5. De meeste mensen denken niet aan wintersport, maar bij PlayActive denken wij graag out of the box. Op donderdag 18 augustus was het tijd voor Let's Play in de sneeuw. Met 11 Players tussen de 16 en 63 jaar oud (gemiddelde leeftijd: 35 jaar) zijn wij gaan sleeën en tuben in de echte sneeuw van Snowplanet.

We zijn rustig begonnen op de kleine piste met tubebanden, plastic slee's, schuimblokken en de familiemat. Maar als snel zijn we verhuisd naar de tubebaan: een geul gemaakt van sneeuw en ijs met bochten en een tunnel, waar je met een speciale tubeband vanaf kon sjezen. Sommige tubebanden waren sneller dan andere, de gele was onze favoriet. Helaas was een deel van de tubebaan afgebroken en konden we maar gebruik maken van de helft van de baan, maar dit deed de pret niet drukken. Ook op een halve baan hebben wij 100% plezier gehad. De tubebanden waren groot genoeg om met ook met 2 personen mee naar beneden te glijden en de uitdaging om met z'n 11en tegelijk de baan af te glijden zijn we ook aangegaan. Echter raakten wij steeds weer uit de baan en brak de slinger, maar beneden komen was geen probleem, glijden deden we wel! We hebben veel gelachen. De opvatting dat sleeën alleen voor kinderen is hebben wij verworpen, wij zijn van mening: Sleeën is voor iedereen!

Onze verwachting werd volledig overtroffen, we hebben onszelf positief verrast! Vooraf dachten wij dat wij na een half uur sleeën er wel klaar mee zouden zijn, maar na 1,5 uur was de pret er nog niet af. De tijd is voorbij gevlogen! En wie ons niet gelooft dagen wij uit om volgend jaar zomer zelf te gaan sleeën en tuben!

Beelden zeggen meer dan woorden, dus bekijk snel het filmpje van ons avontuur in SnowPlanet:

Ons avontuur in de sneeuw hebben wij afgesloten op het terras van Snowplanet, de een met een wijntje, de ander met warme chocolademelk met slagroom. In tabel 1 en 2 kan je teruglezen wat ieder van ons vond van ons zomeravontuur in de sneeuw. We zijn heel benieuwd, hoe lang is het geleden dat jij hebt gesleed? Laat het ons weten in de comments.

Praktische informatie op een rijtje:

Naam: SnowPlanet

Adres: Heuvelweg 6-8, 1981 LV Velsen-Zuid

Website: http://www.snowplanet.nl

Speeltijd: 1,5 uur, donderdag 18 augustus van 20:0-21:30 uur

Kosten: €12,50 per persoon voor tuben in de zomer, parkeren is gratis.

Aantal: 11 PlayActive Players, leeftijd 16 tot 63 jaar, gemiddeld: 35 jaar

Activiteiten: Tuben en sleeën. Natuurlijk kan je bij Snowplanet ook vrij skiën en snowboarden en kunnen er lessen gevolgd worden. Vanwege de drukte in Snowplanet in de wintermaanden is het alleen mogelijk te komen tuben in de zomer. Nog even geduld hebben dus!

Onderzoek website:

We hebben het aanbod sleeën gevonden onder het kopje Kids met een foto van een lief klein meisje op een plastic slee. Na doorzoeken op de website vinden wij Extreme Tubing via een link op de website, ook bij deze link staat een foto van een kind, dit keer een iets ouder jongetje. Beide foto's dagen on niet uit et komen en zullen ons niet prikkelen om langs te komen. Zonde, want het is absoluut aan te raden aan volwassenen! Wij raden Snowplanet dan ook aan om voor volgende zomer meer aandacht te besteden aan de promotie van het sleeën en het tuben.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive