Test#2: Linnaeushof

Bij PlayActive testen wij samen met onze Players speelplekken op Speel-Vriendelijkheid-voor-Volwassenen. Onze tweede speelplek is Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa!

Linnaeushof kennen we uit onze kindertijd en het is in onze ogen dan ook echt een ervaring die geen kind mag missen. Toch zijn er 3 players die Linnaeushof als kind hebben moeten missen, omdat zij als kind niet in de buurt woonden. Vandaag maken ze een inhaalslag om hun jeugd compleet te maken. Wij testen met 10 players of Linnaeushof, gebouwd voor kinderen, ook speel-vriendelijk is voor volwassenen.

Linnaeushof reageerde erg enthousiast over ons idee hun park te komen testen: “Dit past bij onze filosofie. Wij proberen zo veel mogelijk de volwassenen te stimuleren om met de kinderen mee te spelen en zelf dus ook lekker te bewegen en te genieten van ons speel aanbod.” Aldus Linnaeushof. Ze gaven aan heel nieuwsgierig te zijn naar onze bevindingen.

Op weg naar mijn werk rijd ik vaak langs Linnaeushof, stiekem spiek ik altijd even naar binnen, maar vandaag gaan we écht naar binnen. Lopend door het bos en onder bogen heen komen we aan bij de ingang. Hier wacht een vrolijke jongen ons op, waarna we het park in mogen. Er is geen rij, dus we hoeven niet te wachten.

We kijken allemaal enthousiast rond, iedereen ziet wel iets wat hij of zij herkent van vroeger. We gaan eerst de kluisjes zoeken om onze spullen op te bergen, waarna we beginnen bij de hobbelfietsen. Niet iedereen past hier even goed op, maar we hebben de grootste lol. De eerste jeugdherinneringen hebben we opnieuw beleefd en er volgen er nog veel meer.

Een aantal van ons moet even inkomen, voelen zich wat ongemakkelijk. Spelend in het park zien we veel volwassenen: ouders, opa’s en oma’s die met hun kinderen een geweldige dag beleven. De meeste ouders spelen niet mee, maar wanneer hun kind iets niet alleen kan, komen ze in actie. We worden meerdere keren raar aangekeken, soms wat boos, omdat niet alle volwassenen van mening zijn dat volwassenen ook mogen spelen. Soms lijken we ook een jaloerse blik te zien: zelfs in een speelpark ervaren volwassenen een drempel te gaan spelen.

Wij ervaren die drempel ook, maar wij stappen er gemakkelijk over heen, de ene player met minder moeite dan de ander. De grotere en langere players onder ons vonden het erg jammer dat er weinig toestellen waren wij zij comfortabel plezier mee konden hebben.

De kruipspin die iedereen nog wel kent is kleiner dan in onze herinnering. Toch gaan we de uitdaging aan en testen we of het past. Niet iedereen durft het aan, alleen de kleinste players wagen zich erin. Het is smal, heel smal, heel comfortabel is het niet. Blauwe plekken en brandwonden kunnen we niet voorkomen, maar het lukt, we weten de andere kant te bereiken (gevolgd door een horde kinderen, die vinden dat we te langzaam gaan. Sneller konden we echt niet!).

We testen zoveel mogelijk toestellen en attracties. De matjes glijbaan is ook kleiner dan in onze herinnering, maar dit doet de pret niet drukken. Meerdere keren zijn we ervan af gesjeesd.

Een verassing is de glijbaan met rolletjes, je kent ze wel, zoals in een funhouse op de kermis, waar je op je voeten over heen glijdt. Sommige players zijn hier bijna 10x achter elkaar van af geweest ‘Nog een keer!’. Deze rolletjes waren ook terug te vinden in de Speelstraat, een funhouse waar je zo vaak als je zelf wil door heen kan klauteren (en natuurlijk hebben we dat gedaan!).

We kunnen helaas niet over elk toestel en elke attractie onze ervaring met jullie delen, dat zal te veel tekst worden. Wij besteden onze tijd liever aan spelen en om die reden is het tijd voor de conclusie.

Conclusie: Niet alle toestellen zijn geschikt voor grote mensen en dit is te begrijpen, het park is immers gebouwd voor kinderen. Om volwassenen toch te stimuleren (mee) te spelen zou het wenselijk zijn een aantal toestellen toe te voegen of aan te passen, zodat ook grote mensen zich comfortabel kunnen bewegen. Een idee zou zijn om over de kruipspin een ‘grote mensen’ kruipspin te bouwen en 2 grotere hobbelfietsen toe te voegen.

Om de drempel te verlagen en volwassenen te inspireren, kunnen er bordjes geplaatst worden met leuke teksten zoals 'We don't stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing', zodat ouders die toekijken geen recht hebben ‘boos’ te kijken naar de volwassenen die wél spelen.

Onze grootste wens is een speciaal Linnaeushof festival te organiseren, speciaal voor jongeren en volwassenen. Wij zouden een aantal extra springkussens neer zetten tijdens deze dag. Ook helpen we de volwassenen te gaan spelen door DJ’s uit te nodigen die op verschillende plekken muziek draaien uit onze kindertijd.

Praktische informatie op een rijtje:

Naam: Linnaeushof

Adres: Glipperweg 4c, 2104 AK in Heemstede (op de grens van Bennebroek)

Website: http://www.linnaeushof.nl

Speeltijd: 4 uur, zondag 31 juli van 12:30-16:30 uur

Kosten: €12,50 per persoon, online €11,50, parkeren kost €5,50 per auto. Er is een speciale entree prijs van €6,50 voor rolstoelgebonden klanten.

Aantal: 10 PlayActive Players, leeftijd 25 tot 35 jaar, gemiddeld: 29 jaar

Activiteiten: Zoals Linnaeushof het zelf zegt: “De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan.” Op de website van Linnaeushof is een mooi overzicht te vinden van alle attracties in het park.

Onderzoek website:

Op de website wordt naast individuele entree, ook een speciale entree aangeboden voor verjaardagsfeestjes en voor groepen, bijvoorbeeld schoolreisjes. Daarnaast wordt er op de website ook aandacht besteed aan minder valide klanten. Er is op de website geen speciaal aanbod terug te vinden voor volwassenen of oudere kinderen. Op de foto’s zijn weinig volwassenen te zien. Volwassen worden hierdoor niet uitgenodigd ook te komen spelen, of dit nu met of zonder hun kinderen is.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive