Speel Test #1: JumpXL Nieuw Vennep

Bij PlayActive testen wij samen met onze Players speelplekken op Speel-Vriendelijkheid-voor-Volwassenen. Onze eerste speelplek was JumpXL in Nieuw-Vennep: een indoor trampoline hal, waar meer te doen is dan alleen trampolinespringen.

Na een gezellige auto trip van iets minder dan een half uur kwamen wij aan op bestemming. De voormalige tennishal ligt afgelegen, maar is met de auto makkelijk bereikbaar. We komen binnen in een industrieel aangeklede hal waar we vrolijk welkom worden geheten door onze Player Bethinda die al klaar stond om te gaan jumpen. Nadat we betaald hebben mogen we de speel area in.

We kunnen onze waardevolle spullen kwijt in de gratis kluisjes. Wat we wel missen zijn kleedruimtes. De toiletten zijn ruim, maar hier omkleden voelt niet prettig. Gelukkig waren de meesten van ons al gekleed om direct te gaan springen, maar achteraf was het fijn geweest om je rustig te kunnen opfrissen en omkleden in een kleedkamer.

Binnengekomen in de speel area rennen en springen er heel veel kinderen vrolijk rond. Dit was even wennen, maar al snel renden en sprongen ook alle volwassen players actief in het rond. We hebben rondgesprongen op de trampolines. Salto’s werden uitgeprobeerd en al snel werd de foampit en de airbag ontdekt. Hier hebben we de meeste tijd doorgebracht.

Een aantal van de players sprongen overal vanaf zonder probleem, maar voor anderen was het behoorlijk spannend. Er zijn grenzen verkend en uitdagingen zijn overwonnen.

Naast salto’s oefenen en dolfijnen nadoen in de lucht hebben wij ook een spelletje trefbal gespeeld. Door het personeel werd ons voorgesteld dat zij de trefbal area even alleen voor ons beschikbaar stelden. Helaas was er enkel een kleine redelijk harde bal beschikbaar. Echter bleek het zo moeilijk te zijn om iemand te raken met één bal dat de hardheid van de bal niet veel uitmaakte. Al snel hebben we een nieuw spel bedacht, het was vermoeiend, maar zeker leuk!

Naast de volwassen players van PlayActive was er één vader in de speel area aanwezig. Echter waagde deze vader zich niet op de trampolines. We hebben hebben hem gevraagd wat de reden was ‘Ik ben niet soepel genoeg’ was zijn excuus, ‘maar kijken naar mijn dochters vind ik ook leuk’.

Wij hebben alle players gevraagd wat er nodig zou zijn om volwassenen te stimuleren ook te gaan springen en hier waren we het over eens: een speciaal aanbod voor volwassenen op een tijdstip dat speel area enkel toegankelijk is voor volwassenen zou ons helpen, waarbij volwassenen worden uitgedaagd, maar ook worden ondersteund.

De ene volwassenen heeft ondersteuning nodig, omdat zij worden tegengehouden door hun overtuiging ‘dat kan ik vast niet meer’, terwijl andere volwassen niet voldoende uitdaging halen uit hetgeen nu wordt aangeboden, zij hebben ondersteuning nodig bij het vinden van nieuwe moeilijke uitdagingen.

Na een uur plezier hebben in de speel area werden wij door het personeel erop gewezen dat onze tijd erop zat en hebben wij na een groepsfoto de speel area verlaten. Achteraf hebben wij moe en voldaan én met een kan limonade en ijsjes de speelplek geëvalueerd en de vragenlijst ingevuld.

Conclusie: JumpXL Haarlemmermeer is speel-vriendelijk-voor-volwassenen! Echter hebben volwassenen een steuntje in de rug nodig om zelf te gaan springen, een speciaal aanbod voor volwassenen bestaat nog niet, maar is wel ons advies. We hebben veel plezier gehad en raden iedereen aan om JumpXL in Nieuw Vennep te bezoeken voor een uur spring plezier!

Praktische informatie op een rijtje:

Naam: JumpXL Haarlemmermeer

Adres: Fandango 15, Nieuw-Vennep, Haarlemmermeer

Website: http://jump-xl.com/nl/haarlemmermeer

Speeltijd: 1 uur, zondag 3 juli van 16:00-17:00 uur

Kosten: €8,50 per uur, 2e uur altijd halve prijs

Aantal: Players: 8 PlayActive Players, leeftijd 15 tot 42 jaar, gemiddeld: 27 jaar

Activiteiten: Verschillende trampolines; basket; trefbal area; foam pit met schuimblokken; slackline; jump van 2 verschillende hoogtes in een Bigairbag

Op de website worden verschillende activiteiten aangeboden. Wij hebben een uur lang vrij gespeeld, dit wordt FunJump genoemd (vanaf 7 jaar). Naast FunJump worden er ook lessen aangeboden: Stunts&Tricks lessen en JumpFitness (vanaf 14 jaar). Ook worden er kinderfeestjes aangeboden en is er een peuter-ouder uurtje voor de allerkleinsten.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive