Sneeuwpret is voor iedereen!

“Ik heb altijd gedacht dat we nooit met ons kind op wintersport zouden kunnen."

De Sneeuwdag 2016 is voorbij. Opnieuw hebben ruim 120 deelnemers met een verstandelijke beperking kunnen genieten van een échte wintersportervaring in SnowPlanet.

Op zaterdag 9 april werd er met veel enthousiasme geskied en gesleed. Ook was er de mogelijkheid om te zit-skiën, begeleid door leraren van Ski-Uniek. Hier werd gebruik van gemaakt door deelnemers die door een fysieke beperking niet staand kunnen skiën of staand skiën toch te spannend vinden. De skilessen werden gegeven door leraren van SnowPlanet. Naast de professionele begeleiding werden alle activiteiten in de sneeuw en alles er omheen begeleid door vele enthousiaste vrijwilligers. De organisatie was in handen van Stichting Onbeperkt Doen.

De mascotte van Stichting Onbeperkt Doen, een grote en lieve pinguïn, was ook aanwezig op de Sneeuwdag. Hij vormde naast het skiën, sleeën en zit-skiën een attractie op zich. De pinguïn heeft er weer vele nieuwe fans bij.

Aan de kant stonden ouders en begeleiders met een trotse glimlach te genieten van alle blije gezichten. Reacties die veel gehoord zijn: “Ik heb altijd gedacht dat we nooit met ons kind op wintersport zouden kunnen, maar dit bewijst dat het wél kan!” en “Wat is het geweldig om ons kind zo intens te zien genieten!”.

De deelnemers zelf wisten soms van geen ophouden. Velen waren vastberaden om volgend jaar zeker weer mee te doen. Met de medaille en het diploma kunnen ze nu vol trots aan iedereen laten zien wat zij gedaan hebben.

De sponsoren Stichting Aviom, SnowPlanet, Stichting Ski-Uniek, het Printhuis, de Timmerfabriek, O’Neill, Kenn-IT, Graphix Photos en PlayActive hebben deze editie van de Sneeuwdag mogelijk gemaakt. Dat de deelnemers en ouders/begeleiders de sponsoren en vele vrijwilligers dankbaar waren, was goed te merken.

Wil jij meer weten over de Sneeuwdag bekijk dan hier de website van de Sneeuwdag of volg Stichting Onbeperkt Doen via hun facebookpagina.

We hebben de tekst kort gehouden, bekijk onderstaand filmpje om een echte indruk te krijgen van deze speciale dag in de sneeuw.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive