Eieren zoeken in het donker is voor jong én oud!

Afgelopen zaterdag was het zover, het was Paasavond 2016! Paasavond? Vraag jij je af was Paasavond is, dan heb jij iets gemist! PlayActive heeft samen met 59 enthousiaste deelnemers paasavond in Haarlem op de kaart gezet. Het event was voor jong en oud: kinderen, jongeren, volwassenen, opa’s en oma’s zijn de uitdaging aangegaan en zijn na het startschot op zoek gegaan naar de 600 versierde eieren die verstopt lagen in het donkere Schoterbos.

Al snel werden de eerste eieren gevonden en veilig teruggebracht naar de konijnen-hollen midden in het bos. Dit was geen gemakkelijke klus, want kwam je één van de vossen tegen, dan was jij jouw ei weer kwijt. De vossen zaten verscholen in de bosjes en liepen sluw rond op zoek naar eieren. Het waren op deze Paasavond wel hele bijzondere vossen, de ene vos was verkleed als beer en de andere vos verkleed als aap. Zij hoopten er natuurlijk op niet gezien te worden, zodat zij zoveel mogelijk eieren konden veroveren.

Er waren 13 teams en ze hadden allemaal een eigen teamnaam. Het doel was om zoveel mogelijk plezier te hebben samen, de verklede vossen niet tegen te komen én om zoveel mogelijk eieren te vinden. Voor de allerkleinsten was het erg spannend in het donkere bos, maar wanneer zij één van de gouden eieren vonden, was de spanning even verdwenen en kwamen zij hun gouden ei trots naar hun konijnenhol brengen waar hun eieren bewaakt werden door de hoofdkonijnen.

Toen de fluit klonk door het donkere bos, had iedereen nog 5 minuten om veilig terug te komen bij de konijnen-hollen, waar iedereen zijn konijnenhol veilig meenam naar de warme kleedkamers van het Schoter. Terwijl iedereen nog even na kon praten over de spannende avonturen die waren beleefd onder het genot van een drankje en een paassnoepje, werden hier de punten van alle eieren opgeteld en werden de eindscores bekend. Het was spannend, tussen plaats 1 en 2 zat 0,1 punt verschil. Bugs Bunny en het Kippenhok wachtten in spanning af, toen eindelijk bekend werd dat team kippenhok er met de winst vandoor ging. Zij wonnen de hoofdprijs: een feestje in de gymzaal, aangeboden door PlayActive. Alle kinderen wonnen een chocolade paashaas en gingen moe en met een stoer en spannend verhaal om op school te vertellen naar huis. Paasavond was absoluut een geslaagd avontuur!

Van de veel gestelde vraag van de deelnemers: ‘Volgend jaar weer?’ maken wij ‘Volgend jaar weer!!’.

Zijn jullie er dan weer bij? Tot volgend jaar!!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive