Beeld zegt meer dan woorden: Sandy Bergkamp

Om te beschrijven wat er in de zaal gebeurt zijn veel woorden nodig, maar er is maar één goede foto nodig om deze woorden te beschrijven. Tijdens de PlayActive avonden zijn er meerdere fotografen aanwezig geweest om het plezier van de deelnemers te fotograferen. Dit is geen gemakkelijke klus, er is veel beweging en het licht in de gymzaal maakt het er niet gemakkelijker op. Wij zijn dan ook erg blij met de fotografen die deze uitdaging zijn aangegaan.

Wij willen graag iets meer weten over de persoon achter de camera en hebben de fotografen een aantal vragen gesteld.

Deze week stellen we aan jullie voor: Sandy Bergkamp van de Smaak van Sandy.

Sandy is een echte Spaarndammer, dit is terug te zien in de prachtige foto’s die zij maakt in Spaarndam. Op de vraag haar favoriete foto toe te voegen koos Sandy dan ook voor een foto gemaakt in Spaarndam. Zelf schreef ze hierover het volgende: “Dit is het uitzicht vanuit ons huis in Spaarndam richting Haarlem Noord; het is elke dag anders en elke dag mooi op zijn manier, maar deze keer was het waanzinnig met de cirkels in lucht weerspiegeld in water in diverse kleuren. Echt een van mijn favorieten!”.Sandy heeft naast fotografie twee andere grote liefdes en dat zijn haar twee zoons, Charley en Jimmy. Samen beleven zij veel avonturen die wij vanuit PlayActive stiekem volgen op facebook. Sandy heeft een druk leven en we vinden het dan ook erg leuk dat Sandy tijd weet te maken om af en toe bij PlayActive te komen fotograferen.

We wilden iets meer weten over Sandy en hebben haar een aantal vragen gesteld. Dus ben je nieuwsgierig geworden naar deze bezige bij die prachtige foto’s maakt, lees dan snel verder en lees de antwoorden die Sandy gaf op onze vragen.

Sandy, wie ben jij?

“Ik ben een optimist met een volle agenda. Ik heb er lol in dat ik allerlei dingen tegelijk doe en kan doen. Ik werk parttime als adviseur marketing & communicatie, en ik fotografeer heel veel. Het wordt steeds meer een uit de hand lopende hobby en inmiddels word ik ook gevraagd als fotograaf voor familiefoto's en binnenkort zelfs voor een expositie (17 April bij havencafeetje 'Bij van Assema' in Penningsveer (vlakbij Ikea en PTT toren).”

Wat vind je leuk aan jouw werk als fotograaf?

“Het feit dat het geen werk is, maakt het heel leuk. Ik denk blijkbaar beeldend en zie ook vaak foto's voor mijn neus en dan pak ik instinctief mijn camera. Ook is het fijn als ik zie dat mensen enthousiast zijn over mijn foto's.”

Hoe lang ben je al bezig met het vak fotografie?

“Mijn eerste camera kreeg ik toen ik 12-13 was, maar ik ben echt 'los gegaan' in de tijd van de digitale fotografie. Toen werkte ik bij Sony en zij brachten als één van de eersten een digitale compact camera op de markt en die heb ik toen gekocht.”

Wat maakt jou anders als fotograaf, vergeleken met andere fotografen?

“Ik volg een flink aantal (hobby)fotografen op Instagram en daar zie ik vaak kiekjes die ik zelf anders zou benaderen. Het is natuurlijk smaak gebonden, maar ik vind dat ik een oog voor compositie heb, waardoor mijn foto's net even eigener zijn. Ik kruip graag dicht op mijn onderwerp, lig op de grond, zak door mijn knieën (vooral bij kinderen) en ga wel eens van het geijkte pad af om een iets andere foto te maken dan gemiddeld. Verder speel ik graag met licht, lucht en mooie achtergronden in de natuur en ik vind het leuk om mensen die bezig zijn te fotograferen en vind het iets ongemakkelijker als mensen gaan poseren voor me.”

Heb je een eigen bedrijf en hoe kunnen mensen jou bereiken?

“Nou, een eigen bedrijf is een groot woord, ik maak inderdaad wel foto's in opdracht, maar heb bijvoorbeeld nog geen website gemaakt. Maar mocht je een keer een fotograaf kunnen gebruiken voor een feestje, een event of voor je nieuwe LinkedIn profielfoto, zoek me dan op via facebook.”

Wat voor foto’s maak jij het liefst? Waar ben jij het best in en wat wil je graag nog leren?

“Ik vind ongemerkt foto's maken het leukst om te doen, een soort reportage stijl. En ik wil graag nog beter leren om bewegende onderwerpen strak vast te leggen, zeker bij moeilijke licht situaties. Dus ik kom graag nog een keer langs bij Play Active voor een oefen sessie.”

Doe je naast je werk als fotograaf nog ander werk en wat is dit? Wat vind je hier leuk aan?

“Ja, ik ben marketing communicatie adviseur. Momenteel werk ik bij Welzorg Nederland.”

Je hebt foto’s gemaakt tijdens PlayActive voor volwassenen, hoe heb je dit ervaren?

“Ik heb 2x foto's gemaakt en vond het erg leuk om te doen, de energie spat door de zaal als er een groep met een hoop lol in de weer is met gymspellen. Ik heb een foto toegevoegd die ik heb gemaakt tijdens één van de PlayActive avonden. Deze foto toont de lol, de actie en het speelse van PlayActive. Hij is niet haarscherp, maar dat vind ik in deze foto juist krachtig!”

Waarom zou het waardevol zijn om jou als fotograaf in te huren tijdens een feestje georganiseerd door PlayActive?

“Ik vind het vaak jammer dat mensen hun leven niet wat meer vastleggen 'voor later'. Ik vind het heerlijk om van tijd tot tijd door mijn visuele herinneringen te bladeren en dan heb ik ook heel vaak zo'n "Oh ja-belevenis". Soms vergeet je wat voor leuke dingen je allemaal doet in je leven en daarom zou ik hoogtepunten vastleggen.“

Zijn er nog andere dingen die jij graag deelt met de lezers van dit blog?

“Mocht je benieuwd zijn naar mijn foto's, neem dan eens een kijkje op mijn facebook of op instagram.”

Het is absoluut de moeite waard om de foto’s van Sandy te bekijken, dus vergeet niet de facebook pagina van Sandy te bekijken en te liken. Wil je een foto bestellen bij Sandy, dan kan je contact met Sandy opnemen via facebook. Wij begrijpen namelijk wel dat er lezers zijn die hieraan denken, een foto van Sandy aan de muur voegt absoluut iets toe aan de sfeer in huis.

Wij wensen Sandy nog heel veel fotografie plezier en grootse avonturen met haar zoons toe! En we hopen dat Sandy snel weer een uurtje vrij kan maken om te komen fotograferen bij PlayActive.

Heb jij nog vragen aan Sandy , laat het haar weten in de comments onder dit bericht.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive