Kleuterjuf Mischa dacht 'Wat zij kunnen, kan ik ook!' Mischa vertelt over spelen voor volwas

Eerder hebben wij Wesley van Gelder een aantal vragen gesteld, deze week stellen wij de 56 jarige Haarlemmer, Mischa van der Leen een aantal vragen over haar motivatie om deel te nemen aan PlayActive, Sport&Spel(en) voor volwassenen.

Mischa is een enthousiaste kleuterjuf en wie denkt dat kleuterjuf een gemakkelijk vak is, heeft dit mis. Kleuters zijn namelijk vol in ontwikkeling en Mischa ondersteunt hen op de best mogelijke manier. Op de vraag wat Mischa leuk vindt aan haar werk antwoordt zij het volgende: “Het is genieten om te zien hoe kinderen tijdens het vrije spelen van alles en nog wat leren terwijl ze zélf genieten.” Mischa dacht bij zichzelf, wat zij kunnen, kan ik ook! Haar schoondochter startte PlayActive en dat was voor Mischa het moment om weer vaker te spelen.

Lees snel verder en lees meer over Mischa en haar ervaringen bij PlayActive.

Mischa, wie ben jij? Kan jij jezelf kort beschrijven?

"Ik vind het heerlijk om met familie of vrienden te zijn, samen eten of iets leuks te ondernemen. Maar kan ook erg genieten van een boek of film in m'n eentje. Voor zover m'n werk het toelaat...haha, het onderwijs, het is een dag en nachtbaan."

Wat was jouw verwachting van PlayActive vóór je de eerste keer mee deed?

"Ik verwachtte gezelligheid en wat nieuwe mensen te ontmoeten en op een leuke manier sport te bedrijven (hopelijk zonder super veel conditie te hoeven hebben, want die heb ik niet :) )."

Hoe vaak doe je mee aan PlayActive?

"Ik kan niet zo heel vaak, door m'n drukke baan. Ik ben vaak laat thuis. Of een griep... Maar dat is zo fijn met Play Active, je betaalt alleen voor de keren dat je komt. Dat is voor mij ideaal."

Wat is de reden dat je deelneemt aan PlayActive?

"Ik doe mee omdat ik alleen nog maar met m'n werk bezig was, en dit is even echt iets anders. En het is laagdrempelig. Je hoeft geen pak aan te schaffen of duur materiaal. En het is bewegen… dat was hard nodig voor mij."

Welke activiteiten van PlayActive doe jij het liefst?

"Volleyballen doe ik het liefst! Of een mikspel met de basket of badminton."

Heeft PlayActive jou verrast op welk gebied dan ook?

"Wat me verraste bij PlayActive is de rustige, gemoedelijke omgang met elkaar, terwijl velen volslagen vreemden voor me zijn. Je voelt je meteen thuis. En ik vind het knap hoe Mandy iets bedenkt waaraan door iedereen op zijn of haar eigen niveau kan worden mee gedaan."

Om welke reden zou jij PlayActive aan een ander aanraden?

"Play Active is gezellig en we hebben vaak lol én je bent toch lekker in beweging (zonder afgepeigerd te worden als je daar geen zin in hebt), daarom denk ik regelmatig: "Zal ik die vriendin eens mee vragen?” Voor mensen die van ongedwongen gezellig bewegen houden, maar niet afgemat willen worden, en geen financiële grote verplichtingen willen, is het ideaal."

Wat maakt PlayActive anders?

"Wat Play Active anders maakt is dat het "play" dus "spel" is. Je wordt niet opgezweept om 50 push ups te doen, maar je doet een ludiek partijtje volleybal (ooit wel eens blindvolleybal gespeeld? Spannend hoor!)."

Wat is PlayActive in jouw woorden?

"PlayActive is in mijn woorden precies wat er staat "Actief spelen". De naam dekt precies de lading: Speels bewegen met elkaar. Natuurlijk willen we winnen als we bijv. volleyballen, maar het blijft voor iedereen een spelletje. En we zijn actief bezig, maar voor wie (nog) geen hele goede conditie heeft: ook het bewegen is speels en geen harde training."

Weet je nog verbeterpunten voor PlayActive?

"Verbeterpunten? Opeens bedenk ik dat we veel tik- en balspelen doen. En die balspelen zou ik voor geen goud willen missen. Misschien als kort onderdeel een klompendans aanleren, iets met muziek? Haha. Of een flashmob (een kort bewegingsmoment op muziek?) Of rennen dan alle mannen van PlayActive gillend weg?? Laat dan maar zitten, want die mannen brengen nu net zoveel gezelligheid en pit in de les."

Mischa is een hele creatieve kleuterjuf blijkt uit haar verbeterpunten voor PlayActive. We zijn heel benieuwd, zijn er meer mensen die een klompendans willen leren? Laat het ons weten in de comments. Want wanneer er meer enthousiasme is, gaan wij ervoor zorgen dat die les 'klompendans' er komt!

We willen Mischa bedanken voor de tijd die zij heeft gevonden om uitgebreid te antwoorden op onze vragen. Twijfel jij nog? Denk je dat jij niet sportief genoeg bent, te oud bent, te weinig conditie hebt? Kom een keer langs bij PlayActive, Mischa vertelt graag meer over haar ervaringen bij PlayActive.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive