Beeld zegt meer dan woorden: Deborah Burgersdijk

Om te beschrijven wat er in de zaal gebeurt zijn veel woorden nodig, maar er is maar één goede foto nodig om deze woorden te beschrijven. Tijdens de PlayActive avonden zijn er meerdere fotografen aanwezig geweest om het plezier van de deelnemers te fotograferen. Dit is geen gemakkelijke klus, er is veel beweging en het licht in de gymzaal maakt het er niet gemakkelijker op. Wij zijn dan ook erg blij met de fotografen die deze uitdaging zijn aangegaan.

Wij willen graag iets meer weten over de persoon achter de camera en hebben de fotografen een aantal vragen gesteld.

Deze week stellen we aan jullie voor: Deborah Burgersdijk van Graphix Photo’s.

Deborah is een jonge vrouw van 29. Naast moeder is Deborah fulltime zelfstandig ondernemer. Ze woonde tot een aantal maanden geleden ook in Haarlem, maar is verhuisd naar Leidschendam. Ondanks dat ze niet om de hoek woont, is Deborah 9 januari afgereisd naar Haarlem om de eerste PlayActive avond van 2016 te fotograferen. Met twee volle zalen, met 37 volwassenen die enthousiast aan het apenkooien waren, stond Deborah voor de uitdaging zonder kleerscheuren de rennende en klimmende volwassenen te fotograferen en dit is haar goed gelukt. We vroegen Deborah wat haar meest favoriete foto is van deze dag en ze koos onderstaande foto. Daarbij vertelt Deborah: “Je ziet hier duidelijk jong en oud samen en het plezier dat zij hebben. Daar ben ik wel trots op. Dat moment vastleggen waarbij je ziet dat mensen plezier hebben in wat ze doen.”

We stelden Deborah nog een aantal andere vragen, waarvan we graag de antwoorden met jullie delen:

Wie ben jij?

“Ik ben een spontane jonge vrouw met humor. Mijn hobby's zijn paarden, fotograferen en ik vlecht graag. Ik vind het leuk om met haren hele mooie creaties te maken. Ik doe dit vaak bij modellen en bij kinderen voor een fotoshoot of een feestje.”

Wat vind je leuk aan jouw werk als fotograaf?

“Het sociale contact met mensen. Ik kom overal en zie een hoop nieuwe dingen en mensen. Ik kan mij geheel uitleven met ideeën en creaties.”

Hoe lang ben je bezig met het vak fotografie?

“Sinds 2014 is fotografie een grote hobby van mij, die begonnen is met paarden fotografie. Sinds juli 2015 is mijn hobby ook mijn werk geworden.”

Wat maakt jou anders als fotograaf, vergeleken met andere fotografen?

“Een sterk punt van mij is mijn creativiteit tijdens het maken van de foto’s. Echter, hou ik bij het bewerken mijn foto’s zo neutraal mogelijk. Na een fotoshoot geef ik alle (gelukte) foto’s aan mijn klant en is de klant vrij de foto’s te laten afdrukken waar zij dit willen. Mijn open persoonlijkheid spreekt mensen aan, de klant voelt zich snel vertrouwd en komt graag bij mij terug voor een fotoshoot.”

Wat voor foto’s maak jij het liefst? Waar ben jij het best in en wat wil je nog graag leren?

“Ik maak het liefst spontane foto's waarbij ik wel aanwezig ben, maar mensen het niet in de gaten hebben dat ik de foto maak. Het model hoeft niet te poseren en niet bang te zijn dat de foto niet lukt. En waar ik het beste in ben, tja dat vind ik lastig te zeggen. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te fotograferen. Ik leer iedere keer weer nieuwe dingen.”

Hoe vaak heb je foto’s gemaakt voor PlayActive en hoe heb je dit ervaren?

“Ik heb 1 keer foto's gemaakt voor PlayActive en dat was echt een hele leuke ervaring. Van jong tot oud, mensen die elkaar niet kennen, die toch samen sporten en gezellig meededen. PlayActive laat duidelijk zien dat sporten niet vervelend is, maar super gezellig en leuk kan zijn.”

Zijn er nog andere dingen die jij graag deelt met de lezers van dit blog?

“Het enige dat ik graag wil zeggen is: kom een keer spelen. Het is niet kinderachtig, het is niet saai, het is niet ongezellig en er is voor iedereen altijd wel wat te doen. Aan variatie geen gebrek. Het is echt leuk en niet zo saai als een sportschool. Het is ook niet duur, dus betaalbaar voor iedereen. Kom gewoon een keer langs.”

Wil je nog een foto met ons delen waar jij het meest trots op bent?

Ik heb meerdere foto's waar ik trots op ben, maar deze foto is voor mij wel het meest waardevolst. Dit was zo'n moment waarbij het kleine jongetje en de pony samen spontaan aan elkaar zaten. Geen geposeer, hier kan ik als fotograaf echt van genieten.”

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer foto’s zien van Deborah, neem dan een kijkje op haar website: www.graphixphotos.nl. Deborah heeft ook een Facebook pagina. Wil je Deborah een keer persoonlijk spreken neem dan contact met haar op door een email te sturen naar: info@graphixphotos.nl.

Deborah, wij wensen jou nog heel veel plezier met jouw hobby en werk en we hopen jou nog vaak te zien tijdens de activiteiten van PlayActive!

In ons volgende blog over onze fotografen stellen wij graag aan jullie voor fotografe en trotse moeder Sandy Bergkamp uit Spaarndam. Heb jij vragen aan Sandy? Laat het ons weten in de comments en wij zullen jouw vraag verwerken in het interview!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
Bedankt voor je interesse.

@2016 by PlayActive